Mot staden

Hej!

Nu ska jag Madde, Ea och Mickan åka till Mickans pappa och bo där i två dagar:) Ska shoppa, mysa och bara ha det bra. Ganska skönt att komma bort från förorten (ironi, haha) och vara hemifrån lite, även om det inte är så länge och långt bort. Haha. Får se om de blir något bloggande innan jag kommer hem!

Puss på er

Snyggast var Diaz

Cameron Diaz har jag kommit fram till var snyggast på Oscarsgalan. Hon hade ingen överdriven bakelse, utan var bara stilren och hur snygg som helst! Me like:)

55561-429

Två andra söta klänningar stod Beyoncé Knowles och Rachel Weisz för:


Errends

Idag blev det en dag i Solna med Mikaela. Fixade pass och jag lyckades faktiskt bli helt okej på kortet! Så skönt att dom inte kör med den här visa-öroat-grejjen längre:) Underskriften blev desto sämre, usch hatar å skriva på sånt där! Man känner ju pressen på att man ska se den där signaturen ett tag, men men det är ju värre med leg iaf - det visas ju upp lite oftare.

Gått och tänkt på att jag behöver ett par vinterskor som passar i alla lägen. Hittade några som passar perfekt när vi ska åka till Åre:) Dessa:

55561-427


En dag i Solna tröttade ut mig ordentligt. Fick iaf skjuts hem, så det var skönt! Ikväll har det alltså bara blivit Desperate Housewives och nu - Oscarsgalan:)
Puss

What kind of cookie are you?

On the surface, you're a little plain - but you have many subtle dimensions to your personality.
Sometimes you're down to earth and crunchy. Other times, you're sweet and a little gooey.


Haha, här sitter jag och kollar vad jag är för kaka när jag borde plugga. Nemen jag är ju bäst på att skjuta upp plugg så...
vilken sorts kaka är ni?


Haha, sämst humor? :D

Vid middagen igår berättade mormor en fun historia:

En kvinna ser att en lampa gått sönder och går till sin man som sitter vid tv'n och latar sig.
-"Du, lampan i hallen är trasig. Du skulle inte kunna laga den?"
-"Äh", fnyser mannen. "Ser jag ut som en elektriker eller?"
I köket ser kvinnan att kylskåpsdörren är lite lös, så hon går till mannen igen.
"Kylskåpsdörren går inte riktigt att stänga. Kan du inte snälla ta en titt på den?"
"Nemen ser jag ut som en kylmontör eller?", frågar mannen och kollar irriterat på kvinnan.
När kvinnan ska gå upp för att vila ser hon att ett trappsteg gått sönder. Hon vänder åter till mannen.
"Hörru, nu har trappan gått sönder också. Kan du inte laga den?"
"Ser jag ut som en snickare eller?!", ryter mannen och är nu så trött på sin tjatande hustru, så han går ner till den lokala puben för att dricka några öl.

När han kommer hem igen ser att att lampan i hallen lyser. Han går till köket för att ta något att äta och ser då att kylskåpsdörren är lagad. När han ska gå upp till sin hustru ser han att även trappsteget är lagad.
-"Har du lagat alla grejjer?", frågar mannen  förvånat.
-"Nej, nej. Jag ringde en jätteduktig kille som fixade allt!
-"Oj, det måste blivit dyrt?"
"Nejdå. Han sa bara att antingen kunde jag baka en kaka till honom eller så kunde vi ha lite sex."
-"Jaha", sa mannen. "Jamen vad gjorde ni då?!".
-"Nemen ser jag ut som en bagare eller?"

55561-426

Klackar med benvärmare

Dom här partyskorna tyckte jag var jättefina. Lite coolt med "benvärmarna"! :)


Från ASOS

Tisdag

Godmorgon!

Igår fyllde mamma år, vilket jag glömde bort att skriva eftersom jag kom på andra tankar med Australien och polis, hehe. Hon fick iaf ett halsband från Pilgrim, negelförlängning och biljetter till Lena PH och Orup av oss. Mormor, morfar och farfar kom på kvällen och år middag:)

Senare träffade jag flickorna. Vi hyrde en ny Beck-film och planerade lite inför Åre. Inte så lång tid kvar nu :D

Idag ska jag och Mickan åka till Solna för att fixa pass och leg. Sen blir det nog lite presentshopping!
Puss

Nervöst polisbesök

Hej igen!

Nu har polisen varit här och ställt lite frågor. Var skitnervös, haha. Jag vet att jag inte gjort något fel men när dom sitter där å stirrar allvarligt på mig med en pistol på benet, så känner man sig sjyldig, blir torr i munnen och snubblar på orden. Sen blev det ju inte lättare för att jag inte haft koll på speciellt mycket under kvällen, vilka som var här osv. Jag och tidpunkter tillsammans med alkohol är heller inte bästa kombinationen. Jaja, det gick bra tillslut iaf:) Så nu kan jag pusta ut!

Puss

Call from Australia

Vaknade av att pappa trycka upp telefonen i ansiktet på mig imorse. "Det är Australien som ringer!". Åhå:D Det var verkligen skitkul att få höra ifrån Klara! (Tack för att du ringde;) ) Hon verkar verkligen ha det underbart!

Oj, nu ringde polisen:S Dom ska komma hit klockan halv två för att förhöra mig "om nån händelse" på min födelsedagsfest. Hjälp! Jag har ju inte sett någonting utanför mitt hus, men men. Vill dom komma på fika så sure, haha.

Puss

55561-421

Härlig helg

Hej!

Igår blev det först lite shopping med mamma. Köpte en välbehövd snowboardväska och det här:
55561-420
Kollade lite på ny mobil till mig och det blir nog förmodligen en
z610i. Mötte upp pappa och gick på bio, "Se upp för dårarna". Den var FETT BRA. Haha, ni som sett den fattar vad jag menar:D Var rädd att mina förväntningar var för höga, men den var helt klockren! Häftig blandning mellan tårar och skratt:)
Åt en god middag på Levinsky's och sen blev det en skön hemmakväll framför schlagern!

Idag har jag och Mickan jobbat och sen åkte vi in  med Madde och Ea till stan för en fika. Café 60 blev det. Så härliga öppetider måste jag säga! Satt och mös med varm choklad till 23.30 och sen blev det hemfärd.

På tåget hem sitter Mickan och snackar länge och glatt i telefonen. Lite för länge tycker tydligen Madde och (seriöst) frågar: "Om man sätter en plastpåse över Mickan...får hon inte täckning då?" Hahaha! Det är nu officiellt. Madde har de mest blonderade hjärnceller jag vet:D

Puss och godnatt!

Tatueringar...inte min grejj

55561-419


Tatueringar är verkligen något jag är emot. Jag kan tycka att nått litet diskret kan vara fint, men kan inte förstå hur vissa tänkte när dom gjorde tatueringen. Sen finns de ju dom "coola" killarna som använder sina kroppar som klotterplank. Och finns det nåt värre än när tatueringen till och med är färglagd?!

Britney är smart också. När man är som mest förkrossad, förstörd och kanske till och med drogad (har det ju spekulerats om), är ju det absolut bästa tillfället att bestämma sig för en tatuering eller två. Ojoj vad hon kommer får ångra de där när hon kommer på fötter igen, för det får vi väl hoppas att hon gör? Läste i Klick! att läpparna förmoldigen stod för kärlek och korset för tro men "vart har hoppet tagit vägen?". Det måste ju ligga nått i det...tyvärr.



Nu är det lov!

Gårkvällen blev en bra start på lovet! Käkade jättegod middag, mös och, när vinet slog till, dansade vi loss;) De blev många sköna 80-talshits, skitkul faktiskt:D

Hade mött upp Josefina efter Älvsjömässan och vickys present blev trosor och ett halsband med tillhörande örhängen i riktig Vicky-anda:) Så sött.

Idag hade jag tänkt att gå på morgongympa, men kände mig rätt tung i huvudet så det blev liten hemmakur med ansiktsmask och hårinpackning istället. Så nu känner jag mig fräsh igen:P Ska försöka övertala mamma att åka och handla lite med mig och sen gå på bio:) Vill verkligen se "Se upp för dårarna", och varför inte passa på om man kan bli bjuden?;) Imorn ska vi jobba så det blir nog ändå lugn kväll ikväll.

Haha förresten föreslog Mickan att Danni (boy) skulle börja jobba på vårat jobb. Kan verkligen inte se honom jobba där:D Han skulle helt klart spica upp med mycket glädje, men skulle "chefen" bli nöjd? Haha, skulle va kul men vi får se hur det blir med den saken! ;)

Pusspuss

Walking tall

Såg "Walking tall" imorse. En av de få action-filmerna jag faktiskt tyckte om! Och han är faktiskt snygg:D Se den.

55561-410

Snart lov!

Gårkvällen blev supermysig! Käkade god middag och sminkade massor. Jag och 40-plusarna, haha. Jag fick sminka 2 tjejer (tanter?) och det gick ganska bra, men måste öva öva mer! :D

Idag ska vi med klassen till Älvsjömässan på ett seminarium och sen ut på golvet och...kolla på snygga killar, haha. Sen har vi lov! Så skönt. Visst, har en del plugg över lovet men det ska bli så skönt att få ett litet break från skolan och hämta nya krafter!

Ikväll blir det lite födelsedagsfirande för Vicky:) Måste hitta nån present! Sent ute as usual:P
Måste rusa!
Puss

Sminkkväll

Ingen historia imorse så har sovmorgon till 12.45:) Härligt! Michan och Alma kom för ett tag sen och vi har fikat och myst. Nu ska vi till skolan och ikväll blir det sminkkväll med alla som säljer Aloe Vera. Ska bli jättekul! Måste lära mig smika folk till sminkkvällen jag ska ha med tjejerna och deras mammor om två veckor! :) Måste ju få användning av boxen mamma köpte! Först blir det middag och mys:)

55561-348

Hej igen

Har inte haft tid att skriva förrän nu. Har haft fullt upp med födelsedagsfirande och plugg. Festen i lördags var iaf helt okej. Jag har sjukt kul i början av kvällen, men att ha fest själv innebär ju alltid att man aldrig riktigt kan slappna av. Lite gick sönder, min mobil är borta/stulen (?) och jag tog emot släkten väldigt sömnigt på söndagen.

Idag sjukanmälde jag mig för att råplugga till provet i naturkunskap B som jag nyss varit på. Så sjukt störd man blir att man glömmer bort orden när man väl sitter på provet. Jag hoppas att det blir ett VG iaf... På vägen dit och hem höll jag på att förfrysa, och jag överdriver inte! Så här kallt kan det inte varit på år?! Trots att det är så kallt så lyser solen:S Skumt.

Får skriva mer sen när jag är upptinad och piggare!
Puss

7 timmar kvar...

Nu har jag varit å handlat lite mat med Mickan. Det blev sallad med rostbiff! Konstig blandning.. men sallad är gott och rostbiff är gott så! :) Vid 7 blir det tårtkalas och sen blir det party natten lång! Uppe i varv nu:P Jag tror verkligen att det kommer bli superkul!

Ha en underbar kväll ni med!
Puss

P.s. 7 timmar kvar och sen är jag myndig!! :D D.s.

55561-409

Pedofil?

Bläddrade i Klick och Fredag imorse. Såg bilder från vimmel på Rikard Wolff och en pojke (haha, okej yngre "man"). Åh, hans son tänkte jag.. tills jag läste undertexten. Rikard Wolff är fan 48 bast och har en pojkvän på dryga 20 år! Kanske ingen nyhet för er? Men jag blev iaf chockad. Rikard är förmodligen äldre än killens föräldrar FFS!

Till råga på allt verkar inte skvallerpressen tycka att det är så stor grej. Och det var väl iof gulligt av dom, ålder m.m. ska ju inte ha nån betydelse när det gäller kärlek.. men jag kunde inte låta bli att känna mig illa till mods. Jag har verkligen alltid gillat Rikard, men jag fick direkt bilder av pedofili. Gud vad hemsk jag är.. love is love, men Rikard var 28 år när den lilla pojken kom till världen! :O

55561-408

Pausar

Hej!

Endast en dag kvar till 18 nu! :D Håller på å storstädar huset till festen ikväll, men pausar med en hemmagjord latte. Puh, det är verkligen jobbigt, haha. Har nog inte städat mer än rummet eller en toalett på samma gång:P Och shit vad dammigt det är! Funderar på om man verklugen ska städa ordentligt nu, för det lär ju vara sjukt mycket skitigare imorn. Å då kommer släkten, haha, får se hur det går! Bakis och glad;)

Har btw bestämt mig för att spara bloggen trots "dolceseventeen"!
Pusspuss

55561-407

Happy Valentine!

Precis hemkommen från manikyren. Körde "neutrala" naglar istället för fransk den här gången och det blev superfint! Har ett ljusrosa skimmernagellack:) Sprang runt lite i affärer efter, men hittade verkligen ingenting till på lördag:( Får åka till stan på fredag med Mickan och panikshoppa istället!

Snart kommer Mickan, Ea och Madde å myser lite på en fika! Sen, blir det lite plugg..
Ha en toppen alla hjärtans dag!

Puss och Kram!

55561-406

Oh lord

Verkar tyvärr bara gå nerför för Brittan. Iaf av dessa bilder att döma... och mååånga fler. Utklädd till a hooker och med spya i hennes bil. Fräscht, Britney, fräscht.

55561-40555561-404

Hemmafruarna är tillbaka!

Woho! Ikväll är Desperate Housewives tillbaka! Mycket efterlängtat! Missa inte kanal    5 21.00, med det har du väl inte missat?!

55561-403

Tisdag

Idag gjorde jag engelskaprovet, och det måste varit någon som höll tummarna för det gick inte åt helvete, tror jag iaf;) Gick iof först ut av alla, men ett G måste de iaf bli! Haha, hatar verkligen engelska och har ett mål att ligga så lågt som möjligt:P

Efter skolan gick jag hem och pluggade faktiskt lite till företagsekonomiprovet på fredag! Åkte en sväng å shoppade med brorsan, men det visade sig att han inte tänkt att jag skulle få gå dit jag ville, haha, så får åka och leta efter nått fint imorn efter manikyren:) Måste verkligen hitta nått till på lördag!

Imorn är det alla hjärtans dag och vi är lediga:) Blir dock inte så mycket romantik för min del, haha. Mickan kommer hit, vi ska råplugga och käka gelehjärtan! :)

Puss!

Plugg med Bridget

Fortfarande inte helt frisk med klarade mig lidandes genom skoldagen. Snorade ikapp på lektionerna;) Prov imorn på en bok vi skulle läst, men efter skolan åkte jag och Alma istället å hyrde Bridget Jones's diary. Smart tänkte vi. Inte helt fel att "plugga" genom att kolla på film, dricka te och käka bullar;) Men, filmen visar sig vara väldigt annorlunda än filmen. Så, nu får ni hålla tummarna för mig imorn! Haha.

55561-402

Riktiga svenssons

Hej!

Energin jag hade idag använde jag till slut till att baka bullar. Utmaning för mig, haha, men jag lyckades göra jättefina på egen hand! Måste säga att jag är riktigt stolt:) Det blir några vuxenpoäng va? Haha.

Snart blir det bullar, te, "
Playa del Sol" och "I en annan del av Köping" med familjen. Kan man bli mer "Svensson" än så en söndagkväll?

55561-401

En vecka kvar!

Idag är det exakt en vecka kvar tills att jag fyller 18. Helt sjukt vad tiden går fort! Men, så vad händer då med "Dolce Seventeen"? Bloggen jag startade ganska oseriöst för att jag var uttråkad. Skulle ju kunna skapa en ny, men vad tråkigt det blir då när man inte kan kolla tillbaka på sitt liv. Ne, jag tror jag får leva med det här namnet helt enkelt:)

18 år är helt klart värt en fest. Ganska oplanerat ännu dock. Vet bara att det blir på lördag. Funderat på om man kanske ska ha ett tema? Coctail-party? Red carpet? Spanat in riktigt söta coctail-klänningar på
ASOS. Kan iof bli lite omständigt att informera alla då jag inte är helt säker på vilka som ska komma ännu osv. Jag tror och hoppas iaf på att det blir kul och en minnesvärd 18-årsdag! Kan det bli annat är jag har mina sötsar hos mig? Knappst:D Kommer säkert vara pigg och glad (haha) på söndagen också när släkten kommer och ska fira;)

Och så var det de här med presenter. Pappa tjatar på att jag måste komma på något jag önskar mig, men det går verkligen inte:S Känns tråkigt för som att ge pengar, men vad är bättre än en fet plånbok? Haha, jag önskar mig några shoppingrundor helt enkelt! Behöver väl iof alla pengar jag kan få till resorna!


Bored

Jag är uttråkad! Orkar verkligen inte vara sjuk länge. Jag vill gå ut på promenad, träffa tjejerna och göra massa saker.. men kroppen säger strängt emot. Men, det betyder väl iaf att jag är på bättringsvägen, att jag inte är lika trött längre. Jag borde väl använda min energi till att plugga. Jag har försökt sätta mig flera gånger med böckerna, men kan verkligen  inte koncentrera mig. Stört jobbigt.


Energy ;)

Friday night

Fredagkväll och jag är sjuk:( Hade hoppats på att få bli frisk till helgen iaf, men det verkar bara bli värre och värre. Vad är det med mitt immunförsvar?! Det var ju verkligen inte länge se jag va sjuk sist!

Jaja, får mysa hemma framför Let´s dance och äta popcorn... och tänka på mina sötisar som är ute och har kul.. ;)

55561-395

Tisdag

Festen i lördags blev mindre lyckad. Alla blev utskickade när ett bord gick sönder och vi fick för oss att åka på efterfest i Jakobsberg, vilket var ännu värre! Fick fyra timmars sömn innan det var dags att jobba.

Idag har jag varit hemma pga ont i halsen och huvudet. Känns som att jag fortfarande lider av sömnabrist. Var i skolan och gjorde engelska-prov och när jag kom hem somnade jag och sov i 3 timmar! Matteprov imorn och jag börjar ana att jag glömt matteboken i skolan:S Måste leta vidare!


Fräsch Britney handlar "drugs"

Partysug?

 Upp imorse och börja jobba. Dagen gick dock rätt fort. Skulle jobbat till tre men dom va så snälla så jag fick gå halv:) Gick och mötte mamma för att panikshoppa ett linne till kvällen. Slängde på ett par trosor också för att utnyttja hela presentkortet som jag fått i julklapp av Apoteket (jobbet). När jag väl skulle betala hittade jag inte mitt presentkort! Gick igenom plånboken och väskan flera gånger, men fick till slut hova fram bankkortet. Bankkortet jag inte fick använda på ett tag nu. Jaja, inte mycket att göra. Nu blir jag förhoppningsvis lite fin ikväll iaf!

Klockan är bara 18.oo och jag är i princip redo för att gå på fest. Ovanligt att jag är ute i god tid, men ja, jag är faktiskt ovanligt partysugen idag också! Med tanke på de två proven i veckan och jobbet imorn så ska jag kompencera det med att ha otroligt kul ikväll!

Hoppas ni också får det kul!
Puss och Kram

55561-391
Grrrrr...

Nya bloggare

Måste presentera nya bloggen TOP3, som mina kära vänner Mikaela, Madeleine och Ea gjort! -:) Får se hur lång tid det tar innan de tröttnar, haha.

55561-390
Nya bloggarvänner

Jag, spara pengar?

Jag har panik. Trots att jag vet att mamma och pappa betalar om det saknas pengar, till mina resor i sommar och på påsklovet, så vill jag verkligen kunna betala själv. Men, nu under min tid som sparare (haha) måste jag väl få leva också? Jag är inte personen som drar mig för en fika, shoppingrunda eller en partykväll.

För nån vecka sen sken jag upp. Satt och räknade i kalendern hur mycket pengar jag skulle få ihop till sommaren av att bara spara studiebidraget (alltså inte min lilla lön också). Mitt (stora!) leende försvann dock fortare än det dykt upp. Jag kom på mig själv med att sitta och räkna att jag skulle få 1050 i veckan. Ajaj, de va bara börja tänka på jobbet igen. Haha.

Så, nu ska jag snart åka till jobbet och satt därför inne igårkväll. Blir festa ikväll, men ska väl iaf försöka dra mig hem i nogurlunda god tid eftersom det är jobba som gäller imorn med. Hur ska jag hinna med plugget?! Två prov nästa vecka, och nej jag har inte börjat:S

Puss



Vill du skänka en slant? ; )
55561-389

Ser du Globen?

Hej!

Igår åkte jag, Alma och Emelie in till stan efter skolan.. jag för att möta Mickan. Vi tog en kaffe och åkte sen hem till Mickans pappa, som aj så fel inte bodde vid Globen utan i Stureby, 2-3 stationer(?) från Globen. Men man såg faktiskt Globen från fönstret, haha. Iaf ljuset fårn Globen på kvällen;) Nej jag ska inte retas;)

Hade det iaf det jättemysigt där! Åt supergod kycklingsoppas som Mickans kockpappa gjort och kollade på Masjävlar för 100:de gången. Glömde jag säga att vi åt sjukt mycket godis också?:D Men, en promenad blev det innan läggdags iaf!

Imorse åkte vi till Odenplan för att ta en fika me Madde och Ea som skulle till skolan. Jag och Mickan hade friluftsdag så vi åkte vidare till Komethallen för en stund i solen:) Blev dock mer röd den här gången:S Får hoppas att det lägger sig tills imorn. För ikväll blir det iaf nog myskväll. Nyss hemkommen från gympa (hade iof tur och fick skjuss hem av en gammal klasskompis mamma. Eva jag vet att du läser;) Tacka henne igen!) , trött och ska jobba imorn. Måste ju ladda inför imorgonkväll också då Chabos fest är!

Pusspuss

55561-388

Torsdag

Middagen på tisdagkväll blev supermysig! Chabo beställde cider, lagligt för första gången (höhö) och öppnade våra gulliga presenter:) Linnea och Madeleine hade gjort ett fotoalbum med Chabo, oss tjejer och allt vi gjort under de senaste åren. Supergulligt och en perfekt liten extrapresent. Sånt är alltid roligt med roliga texter till korten!

Idag ska jag och Mickan åka till hennes nya lägenhet vid Globen:) Eftersom vi är lediga imorn känns det som Fredag och vi sova där. Sen imorn blir det mysdag med solning och tantgympa. Haha, jag tror jag lyckats övertala Mickan att gå på gympan iaf! :)

Nu ringde Mickan. Måste rusa till skolan!
Puss